Biografie

“Kleine kroegen en theaters? Of poppodia en festivals? Wat het ook wordt, deze band is er klaar voor.” – ZEF Magazine

Laaggestemde gitaren, energieke drumpartijen en heldere, emotioneel geladen zangpartijen… Dàt is Spiralcove! Maar ook in een akoestische setting staat dit viertal zijn mannetje.

De muziek van Spiralcove laat zich omschrijven als rock met een metalrandje. Invloeden van bands als Alter Bridge, Screaming Trees en Alice in Chains zijn onderhuids aanwezig. Sinds het oprichten van de band eind 2010 is de gekozen muzikale koers verder en verder verfijnd.

thorn_BG

Live staat Spiralcove garant voor een energieke show en valt ze op door de strakke en enthousiaste performance. Voor Spiralcove speelden de bandleden in bands als Defcon One, Mytholic en Triple 7. Tegen het einde van 2013 heeft Spiralcove meer dan 20 optredens gegeven, van intieme unplugged sessies tot knallende shows met bijvoorbeeld Fates Warning (US).

In 2012 brengt Spiralcove drie singles uit als gratis download. De reacties zijn lovend en de nummers verschijnen op verschillende internationale compilatiealbums.
In 2013 brengt Spiralcove het minialbum Different Keys uit. Een fraaie digipack met akoestische versies van vijf van hun nummers. Het album wordt gepromoot met een unplugged tourtje, waarbij de band op diverse locaties in Noord- en Midden-Limburg speelt. Different Keys wordt door ZEF Magazine als een van de beste Limburgse releases van 2013 gezien!

DSC03473.jpg

Wat zeggen de media
Different Keys:
3 voor 12: ‘Life Of Someone Else’ en ‘Cravings’ zijn bezwangerd door soortgelijke subtiliteit, maar door het virtuoos gitaarspel juist extra verheven tot een categorie van nummers om heimelijk verliefd op te worden.
ZEF Magazine: Bij het beluisteren van Different Keys dwalen mijn gedachtes af naar de legendarische MTV Unplugged-sessies…
Bands and gigs: Ook deze akoestische versie klinkt erg goed en uitdagend.

The 2012 singles:
Powermetal.de: Smaakvol, meeslepend, overtuigend.
ZwareMetalen.com: Zelden een Nederlandse band gehoord die zo Amerikaans rockt.
WingsOfDeath.net: Een aanrader voor de liefhebbers van de stevigere moderne rockmuziek.

Bandleden
John Holterman • zang en gitaar
Marco Jeurissen • gitaar
Mark Timmermans • basgitaar
Marcel Heijnen • drums en percussie